HERLUFLILLE MØLLELAUG

Aktivitetslog

 

Juni 2018
Dansk Mølledag

Mølledag på Herluflille Mølle søndag d. 17. juni 2018.
En kæmpesucces med omkring 200-300 besøgende hen over dagen.

 


Foto: Per Gliese


Se stemningsbilleder fra dagen her


Maj 2018
Storvask på Herluflille Mølle

(Per Gliese)

En stor del af folkene bag møllelauget i Herluflille Møllelaug, har de seneste to uger været i gang med at få møllen i flot og rengjort stand. Den stabile varme og tørke gjorde at det var nu der skulle handles. Møllevingerne stod for at skulle males allerede sidste år, men der havde vi jo ikke en uges sammenhængende tørvejr til projektet, så det blev udsat til i år.

Et stort projekt som startede med nedtagning af møllevingernes klapper, som herefter blev afvasket og slebet. Gelænderet på omgangen havde også skiftet farve til lysegrøn, men en grundig afvaskning fandt hurtig ind til den hvide farve igen.
Nu forestår så maling af klapper, omgang og ikke mindst vingearme og vindrosen. Vi har stillet stillads op til vindrosen og til vingerne er vi ude i leje af en lift til at klare denne opgave.

Fotos fra rengøringen af møllen (Edel Larsen)


Den forestående mølledag søndag den 17. juni vil nok blive uden en fungerende mølle i år, men så er der en mulighed for at se hvordan arbejdet i et møllelaug fungerer, når møllen skal vedligeholdes.

Så vi ses søndag den 17. juni 2018, fra kl. 10.00 - hvor vi har flere spændende tiltag på mølledagen.
Lokomobil der trækker et gammelt tærskeværk og smed i arbejde ved esse (hvis vi har fået regn inden) er nogle af de spændende ting som er på programmet.
Vel mødt!!!


 

Maj 2018
Spejderbesøg

8. maj fik møllen besøg af 30 spejdere. Det var en hyggelig aften, som varsler godt for et fremtidigt samarbejde med spejderne fra både Herlufmagle, Glumsø og Tybjerg.
26. maj havde vi en workshop på møllen, og her bekræftede Rasmus fra Glumsø spejderne ønsket om et tættere samarbejde.

 

Se flere fotos fra besøget

 


 

Søndag den 6. maj 2018
Plantemarked

Som det fremgår, var der godt besøg og stor iver efter at købe. Ikke kun plantemarkedet havde et pænt salg, også beholdningen af grill-pølser og kage svandt hurtigt ind til nul!
Møllelauget var tilsmilet af super møllevejr, dvs sol og lige akkurat så megen vind, at vingerne kunne dreje, så kunderne kunne male deres eget mel, hvilket mange benyttede sig af!


 

Edel Larsen var ansvarlig for markedet og præsenterede et meget stort udvalg.
 

 

 

 


 

 

Læs videre om tidligere aktiviteter Aktivitetslog

SE OGSÅ: