HERLUFLILLE MØLLELAUG

Aktivitetslog 2015-2017

 

Søndag den 18. juni 2017
Mølledag på Herluflille Mølle 2017

Søndag den 18. juni 2017, afholdtes for 24 gang den landsdækkende Mølledag i Danmark. Herluflille Mølle havde åbent fra 10 – 16. og hen over dagen var der omkring en 70-80 besøgende.

Lige efter at møllen var åbnet og hvor folk fra møllelauget ihærdigt prøvede at få gang i møllevingerne, dukkede vores æresmedlemmer fra Holland, Kirstine & Gerard Sturkenboom op på møllen. De var på vej til mølledag på Falster, men ville lige kigge forbi os, inden turen gik sydover. De fik sig en snak med de fleste fra møllelauget, og konstaterede at møllestenen som de forærede os for to år siden, stadig fungerer og har det godt, i hvert fald når der er vind.

Vinden drillede først på dagen, men omkring kl. 13.00 gik vinden over i Nordvest, og dermed kom vingerne fri af træerne og så var der vind til vingerne, resten af dagen. Vi havde noget byg på kværnen, som vi malte for publikum.

Bagagerumsmarkedet, trak også en del gæster, selvom pladsen ikke var fyldt op med stande. Vejret var med os, med sol og varme, så ølsalg, kaffe med kage og de ny grillede pølser, var også med til at gøre dagen hyggelig, rundt om den gamle mølle.

Per Gliese 

 Se flere fotos fra mølledagen >>

 


Søndag d.7. maj 2017
Plantemarked

En stor dag, mange mennesker ca. 300-400? - og godt vejr, med drejende vinger og sol.
God handel og gratis kaffe og lagkage (8 stk som var spist fra kl. 10.00 - 12.30) samt gratis grill pølser.
Også oplæsning af gyser historier i møllen.
Se flere fotos fra plantemarkedet >>

 April 2017

Bålplads på møllen

Spejdere fra Glumsø gruppe har de sidste to mandage etableret og afprøvet en super flot bålplads...
Snobrød af grovmel fra møllen blev fortæret med grill pølser.December 2016

Julemarked

Billeder fra julemarkedet på Herluflille Mølle, weekenden den 10-11 dec. En meget hyggelig weekend med vind til møllen, og mange "nysgerrige" og købelystne besøgende.

Vi ønsker alle en rigtig Glædelig Jul, samt et godt og lykkebringende Nytår.
Maj 2016
Plantemarked på Herluflille Mølle

Plantedagen gik godt, trods et par afbud fra sælgere.
Vejret var med os, tørt og en del sol, og mange besøgende gjorde et godt køb….
Masser af flotte stauder, georgine knolde, frugtbuske og meget mere…. Succes’en gentages næste år. Omkring 1. maj, men datoen er ikke endelig fastlagt endnu.
December 2015
Møllevingerne drejede lystigt under julemarkedet

De sidste to weekender før jul har der været stor travlhed på Herluflille Mølle, og da vinden for det meste har været gunstig, har møllevingerne drejet lystigt, hvilket fristede rigtig mange til at besøge møllen og vort julemarked.Formand Peter Castberg i gang med at fylde korn i kværnen.Herefter bedømmes kvaliteten af grutningen, - den var god.Flere af gæsterne ville gerne have en posefuld med hjem til brødbagning.December 2015
Velbesøgt Julemarked

Julemarkedet på Herluflille Mølle kom godt i gang søndag d. 13. december, og mange familier med børn besøgte møllen og fik tid til køb af juletræer m.m. og til at nyde en kop varm kaffe med hjemmebag. 


 


November 2015
Langsaven på Herluflille Mølle er nu i fuld gang igen

- og en ladning Thuja-kævler fra Broksø Gods er savet op til planker og brædder.
På billedet ses de to "savskærere" Peter Castberg og Troels Bohman Rasmussen, som har en stor del af æren for at genskabe savskæreriet på møllen.

       


 

 


November 2015
Møllen igen køreklar.

I efteråret 2015 er foretaget diverse udbedringer og kværnen er samlet efter oplægningen af  den nye kværnsten.
Hvis der er vind regner vi med at kunne afprøve kværnen ved julemarkederne i december.

       


Flere billeder fra klargøringen

 

 


September 2015
Diverse tekniske udbedringer

Møllen ligger stille lige for tiden, da der skal laves udbedringer på tandkransen under hatten og nogle ting omkring persestangen.

 

Tandkransen forskubbet

Tandkransen under hatten har flyttet sig.

 

foring til midten af møllestenen

Nyistandsat foring (bos), til midten af møllestenen.

 

det nye stykke træ til persen

Ny persestang.

 

 


August 2015
Havrehøst og besøg fra Barcelona

mølledag og oplægning af ny møllesten, juni 2015

Foto: Esther larsen

Den 9. august i det dejligste sommervejr blev der høstet havre på Herluflille
Mølle på gammeldags maner - med le.
Sagen er at vi til julemarkedet på møllen i år gerne vil kunne sælge havreneg til gavn for fuglene. Vi har tidligere haft forespørgsler ang. havreneg, som nu tilJul vil indgå i vores - Sortiment af juleting og sager.

mølledag og oplægning af ny møllesten, juni 2015

Foto: Esther larsen

På billedet herover ses 6 glade cyklister fra Barcelona i Spanien. De havde taget turen hertil for at cykle rundt på Sjælland i en uge, og de kom tilfældigt forbi Herluflille Mølle og ville gerne fotografere den.

De fik en lille introduktion inde i møllen og var meget interesserede i at høre om møllens historie og funktion. Det er altid morsomt at få besøg af folk på møllen - og ikke mindst af udenlandske turister.

(Esther Larsen - august 2015)


Juni 2015:
Mølledag og oplægning af ny møllesten

mølledag og oplægning af ny møllesten, juni 2015

Gerard har selv bildet stenen og viste også publikum hvordan man "bilder" kværn-mønsteret, som kan ses på billedet. Foto: Esther Larsen

Søndag d. 21. juni afholdtes for 22. gang Dansk Mølledag over hele landet, hvor vand- og vindmøller holder åbent hus, så publikum får mulighed for at komme helt tæt på og studere denne del af den danske bygningskultur. Herluflille Mølle havde da også åbent for gæster, og rigtig mange - her i blandt mange børnefamilier - besøgte møllen. -

Men dagen før - om lørdagen - fik vi besøg af gode venner fra Holland: Kirstine og Gerard Sturkenboom, som havde kørt hele vejen fra Holland hertil med en ny møllesten (en "ligger") på anhængeren.
Stenen er en foræring til Herluflille Møllelaug, og den blev med kran og lift - og mange hænder - bugseret op på møllens kværnloft, hvor den erstatter den gamle "ligger" i kværnen.
Vi er glade og taknemmelige for den nye kværnsten og glæder os til at få samlet det hele, så vi kan male igen. Se fotografier fra dagen.

(Esther Larsen - 23. juni 2015)


April 2015:
Plantemarked

Plantemarked, april 2015

Foto: Esther larsen

I den sidste weekend i april startede vi sommersæsonen på møllen med afholdelse af plantemarkedet, der blev introduceret sidste år. I år var der mulighed for at købe mange forskellige planter og stiklinger hos fem stadeholdere, og trods bygevejr i løbet af dagen havde vi rigtig mange gæster, der også var glade for at kunne varme sig med kaffe og hjemmebagt kage. Der blev omsat en hel del planter så alle var tilfredse med resultatet.

(Esther Larsen - 21. maj 2015)

 

Læs videre om tidligere aktiviteter Aktivitetslog

SE OGSÅ: